Nikola Tesla - Titkos labor

Időpontfoglaláshoz kattints ide.

A kastélyban lehetőség nyílt ajándékutalvány vásárlásra.

Nikola Tesla a különc és feltaláló 1856. július 10-én született a horvátországi Smiljanban egy szerb ortodox lelkész fiaként. A szerb-amerikai fizikus, feltaláló, villamosmérnök, gépészmérnök, filozófus volt. Életében 146 szabadalmat jegyeztek be a neve alatt. Róla nevezték el a mágneses indukció SI-mértékegységét.

Nagybátyja révén szoros családi kötelékek fűzik egy Pest megyei kisvároshoz, Budapesttől a Duna mentén, Visegrád felé északra, Szentendre árnyékában a Pilis lábainál fekvő Pomázhoz, a Magyarországon töltött éveihez.

A helytörténeti kutatások alapján tény, hogy a 19. század végén két alkalommal, 1881-1882-ben (25-26 évesen), valamint 1892-ben is tiszteletét tette tehetős pomázi szerb rokonainál.

A Luppa Vidor utcában erre emléktábla hívta fel valamikor a figyelmet. Jelenleg a városszerb papja őrzi e táblát mivel a felújítás alatt álló épület falára nem lehet rögzíteni.

Széles e hazában mindösszesen ezen az egy településen viseli közterület a zseniális fizikus-mérnökfeltaláló, Nikola Tesla (1856-1943) nevét. Felirata a település történetében meghatározó szerb nemzeti kisebbség anyanyelvén is tájékoztat.

2021-ben Pomáz Önkormányzata posztumusz díszpolgári címet adományozott Nikola Teslának. A település büszke rá, hogy a világ egyik legjelentősebb és leghíresebb tudósának pomázi kötődései is vannak.

A Német Nemzetiségi Általános Iskola néhány évvel ezelőtt egy Tesla termet is berendeztek. Korabeli Tesla installációval, kis könyvtárral, számítógépes sakkal. Tesla-díjat is alapítottak, amit minden évben az iskola legjobb természettudományos eredményét elért tanulója kap.

2022 májusában Teleki-Wattay Kastély parkjában szobrot avattak fel róla.

Ezen kapcsolódások után nem volt nehéz egy ötlettel előállni. Ha Pomáz, ha Nikola Tesla, ha Teleki-Wattay Kastély, akkor legyen egy szabadulószoba.
Az ötlet azonnal tettekké vált. Néhány nehézség legyűrése után a gondolatok testet öltöttek.

Megszületett a Teleki-Wattay Kastély gyönyörűen felújított pince részében a Nikola Tesla Kreatív Szabadulószoba.

A név kötelez, tehát nem nehéz kitalálni, hogy a szabadulás Nikola Tesla munkássága köré lett felépítve. A többi maradjon titokban!

De ha a titkot le szeretnéd leplezni, gyere, agyalj, gondolkozz, oldd meg, és találd meg az elfeledett találmányok dokumentációit, szabadulj ki! Mindössze ennyi a részed, a szórakozást pedig mi biztosítjuk.

Részvételedhez mindenképpen előre bejelentkezés szükséges, hogy elkerüljük az esetleges összetorlódásokat.

Információk: Márti (játékvezető) tel.: +36 20 311 4436

Szabadulószoba ára: 2 játékos esetén 12.000.-
                                  3-4-5 játékos esetén 15.000.-
                                  6-7-8 játékos esetén: 3.500.-/játékos
Az árak forintban értendők, fizetés csak a helyszínen lehetséges készpénzzel vagy bankkártyával.

Játék időtartama: 1 óra

Játékosok száma: min. 2 fő – max. 8 játékos

Várunk titkos szeretettel !

Képek a titkos laborról: